linuxera
Sıtma Pınar Sok. Zitaş Apt.
No:17/9 34742 Kozyatağı Kadıköy / İstanbul
Tel: 0 (850) 22 LINUX
Tel: 0 (850) 225 46 89
Fax: 0 (216) 361 15 53
bilgi@linuxera.com

Red Hat Profesyonelleri Bir Araya Geldi

Red Hat Profesyonelleri Bir Araya Geldi

“Red Hat Profesyonelleri Buluşuyor” etkinliği, katılımcılarına yeni bağlantılar kurmak için fırsatlar yaratan, teknoloji dağarcığını genişleten ve ekosistemi bir araya getiren bir buluşma.

Red Hat teknoloji etkinlikleri, alanında benzersiz bir topluluk olan Red Hat kullanıcı ve profesyonellerini bir araya getiren, müthiş buluşmalardır. Red Hat topluluğunu oluşturan profesyoneller arasındaki derin işbirliğini ve bağlantıların şaşırtıcı ruhunu yaşamak için harika bir fırsat sunar.

“Red Hat Profesyonelleri Buluşuyor” toplantılarının Türkiye’de düzenlenen sonuncusu, 6 Şubat 2017 tarihinde İstanbul’da, Double Tree Hilton Oteli’nde düzenlendi. Etkinlikte pek çok kurumsal kullanıcıdan Red Hat profesyonelleri (RHCSA, RHCE sertifikalı çalışanlar, Linux/Red Hat sistem yöneticileri, vb) linuxera’nın davetlisi olarak biraraya geldiler. Etkinlik, linuxera Genel Müdürü Erkan Tekman’ın hoşgeldin konuşması ile başladı.

Red Hat Türkiye Ülke Müdürü Haluk Tekin yaptığı konuşmada açık kaynağın, Linux’un ve Red Hat’in geliştirme modelinin başarısını pazar paylarının zaman içinde değişimlerinden hareketle vurguladı. linuxera Genel Müdürü Erkan Tekman ise linuxera’nın genelde Red Hat ürün ve çözümleri, özelde bulut teknolojileri çerçevesindeki yetkinliklerini anlattı ve “neden linuxera?” sorusunun yanıtını verdi.

linuxera Genel Müdür Yardımcısı ve Red Hat Certified Architect Ekin Meroğlu da CloudForms, OpenStack ve OpenShift ürünlerinin en son sürümlerindeki yenilikleri tanıttı. Katılımcılar çok sayıda soru ile ürünlere olan ilgilerini belli ettiler.

Konuşmalar ardından katılımcılar VR istasyonlarında sanal gerçeklik özellikli iki oyunda becerilerini gösterdiler. Oyunlarda en yüksek puanı alan ING Bank’tan Murat Üngör ve Garanti Teknoloji’den Yalçın Çelik’e ödülleri Haluk Tekin ve Erkan Tekman tarafından verildi.